• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Bağcılar'daki Samsun Günleri’ne katıldı


Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Bağcılar'daki Samsun Günleri’ne katıldı
06 Ocak 2023, 17:03

Bağcılar Samsunlular Platformu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Samsun Günleri’nde Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş vatandaşlarla bir araya geldi.  68 Ocak tarihlerinde devam edecek Samsun Günleri’nin ilk gününde çeşitli eğlenceler vatandaşlarla buluşturulurken, Samsun’a ait yöresel yemekler de ikram edildi. 

Bağcılar’daki gezisine İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ) başlayan Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, ardından Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen Samsun Günleri’nde ilçe sakinleriyle bir araya geldi.

Programa, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Samsun Bağcılar Platform Başkanı İbrahim Arslan, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İNSANLAR KÜLTÜRLERİYLE VARDIR, KÜLTÜRLERİYLE, GELENEKLERİYLE YAŞARLAR”

Programda yaptığı konuşmada Dr. Muş, “Samsunlular olarak hazırladığınız bu kültürel etkinliğinize de katılmak istedik. Biliyorsunuz ben de aslen Trabzonluyum, dolayısıyla çok uzak sayılmayız. Kültür ve sosyal yapı olarak, Samsun bize çok benzer. Aynı zamanda Karadeniz’in en önemli illerinden birisidir; ciddi ovaları, tarımsal ürünleri olan ve son dönmelerde turizmde önemli gelişmeler sağlayan, çok fazla doğal güzellikleri bulunan bir şehir. Samsun, özellikle son 10 yılda Türkiye’nin tanınması noktasında önemli adımlar attı. Bağcılar da hatırı sayılı Samsun’dan gelen vatandaşlarımız var. Bu faaliyetler Samsun’a gitmeden oraya ait hasretinizi giderebilecek bir imkân sunuyor. Özellikle bu tip programlarda Bağcılar Belediyesi’nin iyi organizasyonlar yapmak gibi bir tecrübesi var. Buradaki derneklerin hemen hemen tamamıyla ilişkileri ve diyalogları var. Ben kendisini tebrik ediyorum. Çeşitli zamanlarda diğer ilçelerde de benzer faaliyetlerimiz oluyor. Özellikle belediyelerimiz derneklere bu konuda destek veriyor. İnsanlar kültürleriyle vardır, kültürleriyle, gelenekleriyle yaşarlar. Devletler de öyledir; gelenekleriyle ayakta durur” dedi.

“SAMSUN, KARADENİZ’İMİZİN EN GÖZDE MEMLEKETLERİNDEN BİRİSİ”

Sivil Toplum Kuruluşlarıyla sürekli iç içe olduklarının altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise “Bağcılar Belediyesi olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları daha da ileriyle götürme gayreti içindeyiz. Samsun, Karadeniz’imizin en gözde memleketlerinden birisi. Entelektüel yapısı ve yoğun bir nüfus ile İstanbul’umuzda ve Bağcılar’ımızda da önem arz eden bir memleket olmasının yanı sıra yine Samsunspor ile spor dünyamızda da öncü olmuş bir şehirdir. Bundan sonraki süreçte de Samsun’un değerlerini daha ileri boyuta, daha iyi noktalara gelmesine vesile olmamızı temenni ediyoruz. Samsun, aynı zamanda Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı yerdir. O açıdan da ayrı önem arz ediyor. Göreve geldiğimiz günden beri STK ile vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte birçok yeniliği ve güzel projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu. 

Kültür Sanat Haberleri

  • ‘Urfalı Kadın’ Venedik sergisinde
  • Deprem bölgesinde hasar alan kültürel miraslar koruma altına alındı
  • Ressam Şevket Dağ'ın eserleri sanatseverlerle buluştu
  • Ressam Şevket Dağ'ın eserleri Folkart Gallery'de
  • Epica, 28 Ekim’de 4'üncü kez İstanbul'da
  • Dünyaca ünlü gitar virtüözü Steve Vai, 2 konser için Türkiye'de
  • Dünyanın en iyi karalamaları yarışmayla belirlenecek
  • Derya Köroğlu ile sahne alan öğrenciler 'barış ve özgürlüğe' şarkılar söyledi
  • 2023 çocukla 'Türkiye Yüzyılı' konseri

Copyright 2023 Haber Günüm, Tüm Hakları Saklıdır