• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

TAYF'a 125 ülkeden film başvurdu


TAYF'a 125 ülkeden film başvurdu
09 Ocak 2023, 10:03

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’ne 125 ülkeden 3 bin 221 film başvurdu. Kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon kategorilerinde gerçekleştirilecek olan yarışmalı bölümde toplam 40 film yer alacak ve 12 ödül verilecek.

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’ne çok sayıda film başvurdu. 1 Ocak itibarıyla başvuru süreci sona eren festivalde 125 ülkeden tam 3 bin 221 film yarışacak.

“HEDEFİMİZ OLABİLDİĞİNCE ÇOK İNSANA ULAŞMAK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Festival Direktörü İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nagihan Çakar şunları söyledi:

"Bu tür festivaller özellikle kısa film yaratıcılarını, üreticilerini teşvik etmekte ve desteklemektir. Dolayısıyla sinemanın geleceğini garantilemektedir. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de hedefimiz olabildiğince çok sayıda insana ulaşmak, olabildiğince çok sayıda filmin gösterimini sağlamak ve festival kapsamında yaptığımız etkinliklerle konuklarımıza, öğrencilerimize ve genç sinemacı adaylarımıza ilham kaynağı olmak ve eserlerini sergileme fırsatı sunmak. Festival programımızı buna göre belirledik, bu misyona uygun insanlarla yan yana gelmeye çalıştık. Daha çok insanı etkileyebilmek, daha güzel filmler izlettirebilmek için de gelecekte daha geniş bir süreye yayılmış festival organize etmek TAYF'ın öncelikli hedefleri arasında."

40 FİLM YER ALACAK, 12 ÖDÜL VERİLECEK

Direktörlüğünü Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nagihan Çakar'ın yaptığı festivalin temel amacı “Sinema sanatının yapı taşı olan ‘kısa film’in bilinirliğini ve tanınırlığını artırarak, kısa film yaratıcılarını, üreticilerini teşvik etmek ve desteklemek” olarak belirlendi. Kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon kategorilerinde gerçekleştirilecek olan yarışmalı bölümde toplam 40 film yer alacak ve 12 ödül verilecek. Ana jüri başkanlığını ünlü yönetmen Murat Saraçoğlu’nun üstlendiği festivalin ana jüri heyetinde ise Acunmedya Akademi CEO’su Gökhan Mutlay, Oyuncu Cansel Elçin, Oyuncu Deniz Baysal Yurtcu, Yapımcı/Yönetmen İsmail Fidan, Yapımcı/Avukat Burhan Gün, Senarist Zafer Külünk, Oyuncu Sera Kutlubey, Tv8 Genel Müdürü Aslı Çini Yaşaroğlu ve Görüntü Yönetmeni Gökhan Atılmış’dan oluşuyor. Festivalin danışma kurulunda ise Turizmci Pervin Ersoy, Yapımcı Cemal Okan, Avukat Şeyda Toprak, Yapımcı /Yönetmen Mustafa Karadeniz bulunuyor.

GALA 9 MART’TA

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Campus’te 69 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festival süresi boyunca, atölyeler, söyleşiler, gösterimler, sergi ve müzik dinletisi gibi pek çok sanatsal ve kültürel etkinlikler sanat severlerle buluşacak. 6, 7 ve 8 Mart tarihlerinde film gösterimleri gerçekleştirilecek ve 9 Mart Perşembe günü İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonu'nda gala gecesi ile ödüller sahiplerini bulacak.

Kültür Sanat Haberleri

  • ‘Urfalı Kadın’ Venedik sergisinde
  • Deprem bölgesinde hasar alan kültürel miraslar koruma altına alındı
  • Ressam Şevket Dağ'ın eserleri sanatseverlerle buluştu
  • Ressam Şevket Dağ'ın eserleri Folkart Gallery'de
  • Epica, 28 Ekim’de 4'üncü kez İstanbul'da
  • Dünyaca ünlü gitar virtüözü Steve Vai, 2 konser için Türkiye'de
  • Dünyanın en iyi karalamaları yarışmayla belirlenecek
  • Derya Köroğlu ile sahne alan öğrenciler 'barış ve özgürlüğe' şarkılar söyledi
  • 2023 çocukla 'Türkiye Yüzyılı' konseri

Copyright 2023 Haber Günüm, Tüm Hakları Saklıdır