• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Öztrak: Gaffar Okkan'ı katleden, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim


Öztrak: Gaffar Okkan'ı katleden, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim
13 Mart 2023, 20:03

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, HÜDA PAR'ın AK Parti ile görüşmesine ilişkin, "Biz bunların masasında, dört parti var diye biliyorduk. Meğerse masanın altında gizli ayaklar da varmış. Teşbihte hata olmaz; bunlar yakında 'Bekarlığa Veda Partisi'ni de siyasi parti sanıp masalarına ayak yapmaya kalkarlarsa kimse şaşırmasın. Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı kalleşçe katleden, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim" dedi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Faik Öztrak, toplantı sonrası basın açıklamasında bulundu. Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu'nun gündeminde bugüne kadar deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalar ve devlet yönetiminin afet yönetiminde zaaf gösterdiğini ve önümüzdeki dönemde depremzedelerin yaralarını sarmak için CHP'nin yapacakları olduğunu söyledi. Öztrak, TBMM kürsüsünden yakınlarını kaybettiğini söyleyen CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin'in Genel Kurul'da yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Deprem anında, bizim dört Hatay milletvekilimiz de Hatay'daydı. Diğer üç vekilimiz gibi Suzan Şahin vekilimiz de vekilliğinden siyasetçiliğinden önce bir depremzede. Vekillerimiz depremi bizzat yaşadılar. Deprem sabahı korkunç acılara yürekleriyle, kulaklarıyla, gözleriyle tanık oldular. Diğer vekillerimiz gibi Suzan Şahin vekilimiz onlarca yakınını, akrabasını kaybetti. Komşularını enkaz altından çıplak elleriyle çıkarmaya çalıştı. Enkaz altından, 'Sesimi duyan yok mu?' feryatlarını çaresizce dinledi. Erdoğan bu acıları yaşadı mı? Yaşamadı. O 1001 odalı sarayında arşa yükselen feryatları, yardım çığlıklarını 48 saat duymadı. Duyduğunda da iş, işten geçti. Vatandaşlarımızın çoğu enkazın altında donarak öldü. Şimdi, Suzan Şahin vekilimiz, şahit olduklarını Meclisin, milletin kürsüsünden anlatmasın mı? Milletin kendisine verdiği denetleme görevini yerine getirmeyip, ihmal mi etsin?" dedi.
'MİLLET İTTİFAKI DEPREM RAPORU HAZIRLADI'
Öztrak, CHP'nin hazırlamış oluduğu deprem hasar tespit raporunu göstererek, "Biz dersimizi çalışarak göreve geliyoruz. Gece gündüz demeden, hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Kahramanmaraş depreminin sebep olduğu, ekonomik ve sosyal kayıpları olabilecek en geniş şekliyle, kalem, kalem çıkardık. Bizim tahminlerimize göre deprem nedeniyle konut ve işyeri kaynaklı hasar 44,2 milyar dolar. Mobilya, beyaz eşya gibi ev eşyalarındaki kayıplar 6,6 milyar dolar. Binek araç kaybı 1,5 milyar dolar. Altyapı, tarım, sanayi, hizmet sektörlerinde fiziki hasar, 24,3 milyar dolar. Üretim faaliyetlerindeki azalma nedeniyle oluşacak kayıp, 13,3 milyar dolar. Kayınpeder ve damadın bir olup, Merkez Bankası arka kapısından buharlaştırdığı 128 milyar doların büyüklüğünü şimdi umarım herkes daha iyi anlamıştır. Milletten çalınan 418 milyar doların geri alınmasının önemi daha iyi görülmüştür. Bu paralar bugün Hazine'nin, Merkez Bankası'nın kasasında dursaydı depremin yarattığı yıkım çok daha rahat göğüslenebilirdi. Millet ittifakını oluşturan tüm partilerimiz deprem felaketine ilişkin raporlarını hazırladı. Bu raporları birleştireceğiz. İttifakın raporunu hazırlayarak, 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'mizi daha da güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.
'BAHÇELİ'YE NE DEMELİ'
Faik Öztrak, HÜDA PAR'ın, Cumhur İttifakı'na katılmak için AK Parti ile görüşmelerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, "Biz bunların masasında, dört parti var diye biliyorduk. Meğerse masanın altında gizli ayaklar da varmış. Teşbihte hata olmaz; bunlar yakında, 'Bekarlığa Veda Partisi'ni de siyasi parti sanıp masalarına ayak yapmaya kalkarlarsa kimse şaşırmasın. Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı kalleşçe katleden, İslamcı Feminist yazar Konca Kuriş'i domuz bağı ile öldüren, Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım'ı, Gazeteci Halit Güngen'i infaz eden terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim. Siyasetçi, gömleğini akşam nerede çıkardıysa sabah da aynı yerde giymelidir. Ama ahlak gömleğini çıkaran, üzerine başka hiçbir gömleği giyemez. Hadi Erdoğan'ı anladık. Peki, Bahçeli'ye ne demeli? Bahçeli bu saatten sonra şehit Ali Gaffar Okkan'ın adını ağzına nasıl alabilecek? Sinan Ateş'in katillerine tek kelime edemediği gibi Ali Gaffar Okkan'ın katillerine de mi sessiz kalacak? Şehit polis memurumuz Atilla Durmuş'un aziz hatırasından hiç utanmayacak mı?" diye konuştu. 
'14 MAYIS'TA FARKLI ANLAYIŞ VE ZİHNİYETLER OYLANACAK'
14 Mayıs seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını söyleyen Öztrak, "14 Mayıs'ta kişiler oylanmayacak. Farklı anlayış ve zihniyetler oylanacak. Tercih, 'saray' diyenlerle, 'millet' diyenler arasında yapılacak. Bir tarafta kibir ve nobranlık, diğer tarafta tevazu ve nezaket oylanacak. Bir tarafta saraya sadakat diyenlerle, diğer tarafta devlette liyakat diyenler oylanacak. Bir tarafta, kul hakkını iştahla yiyenlerle, diğer tarafta, öksüz ve yetim hakkını savunanlar oylanacak. Bir tarafta, burnuna pudra şekeri çeken saray yanaşmalarıyla diğer tarafta, işsiz, güvencesiz milletin evlatları oylanacak" dedi.

 

Politika Haberleri

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü
  • Çavuşoğlu: TANAP'ın doğal gazı uluslararası piyasaya taşıması için iş birliğini artırmalıyız
  • AK Partili Alptekin adaylık için yola çıktı
  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Kongresi'nde senatörlerle görüştü
  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay, İİT Dışişleri Bakanları Konseyine katılacak
  • 'Afet Yeniden İmar Fonu' kurulmasına ilişkin teklif Genel Kurul'da
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile bir araya geldi
  • ANKARA- CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY, MOĞOLİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI BATMUNKH İLE GÖRÜŞTÜ
  • Seçime ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de

Copyright 2023 Haber Günüm, Tüm Hakları Saklıdır