• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Seçime 2 Ay Kala Ankara Kulislerinde Sürpriz İsim : İmdat Sütlüoğlu


Seçime 2 Ay Kala Ankara Kulislerinde Sürpriz İsim : İmdat Sütlüoğlu
18 Mart 2023, 19:04

Özellikle Rize merkez ve Doğu ilçelerinde vatandaşlar ile STK’ların AK Parti Genel Merkezi ve Sayın Cumhurbaşkanına mektuplarla talepte bulunmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kayıtsız kalmadığı gelen kulis bilgileri arasında.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ismi bölgeyi toparlayacak ve ağabey görevi görebilecek isim olarak görülen İmdat Sütlüoğlu, 2011-2018 yılları arasında Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürüttüğü dönemde Çaykur’a kazanımları ile ülke gündemine düşmüştü.

Edinilen bilgilere göre, 58. Hükümet döneminde Çevre Bakanlığı ve TBMM 22. dönem Rize milletvekilliği yapan İmdat Sütlüoğlu’nun ismi kulisleri epeyce hareketlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle Rize vekilleri için direkt kendileri tarafından müdahalelerde bulunacağının konuşulduğu süreçte, tüm illerde olacağı gibi AK Parti Rize için de sürpriz olacak bir isim üzerinde duruluyor.

Ankara Kulislerinde İmdat Sütlüoğlu Hareketliliği yaşanıyor. 2023 seçimleri için zaman azalmaya başladıkça, hazırlıklar ve kulisler de hız kazandı. Tüm partilerin listelerinin merakla beklendiği günlerde AK Parti listeleri için bomba bir kulis gündeme düştü.
 

Ankara’da İmdat Sütlüoğlu Hareketliliği

Özellikle şehir genelinde yapılan anketlerde de Sütlüoğlu’nun isminin ön sıralarda yer alması,  yoğun bir Mail ve telefon trafiğine tutulan AK Parti Genel Merkezinin de bu konuda Başkan Erdoğan’a başvuru dışı bir isim olarak iletmekte kayıtsız kalmadığı öğrenildi.

Öte yandan, Dr. İsmail Hakkı Yenilmez ve Eğitim Politikaları Üyesi ve HBV Gn. Sekreteri Kemal Şamlıoğlu’nun da AK Parti'den Rize Milletvekilliği aday adaylığı için başvurdular.

Her iki ismin istifası ile Rize’de adayların tespitinde bugüne kadar gösterilen bölgesel temsiliyet dikkat alındığında Doğu ilçelerinde büyük bir yarış olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Daha önce aday adayı olan iki Ardeşenli isim Ardeşen eski Belediye Başkanı/DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ardından üçüncü bir isim olan İnsan Hakları Üyesi Av. Harun Mertoğlu’nun da Milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesi ile birlikte Rize’de adaylık yarışı kızıştı.

Gözler Erdoğan’da; daha öncelerinde de bilinen sıradışı aday belirleme yöntemi için geçmiş dönem siyaset yapmış olan ve teşkilatta görev yapmışların bilgisini almasının yanında siyaset dışı kanaat önderlerinden de Sütlüoğlu isminin bölge siyasetine liman olacağı bilgisini alan Erdoğan, görev için İmdat Sütlüoğlu’nu görüşme için davet edeceği öğrenildi.

İmdat Sütlüoğlu Kimdir ?

İmdat Sütlüoğlu Kimdir ? 2 Ekim 1953 yılında  Rize’nin Ardeşen ilçesinde dünyaya gelen Türk siyasetçisidir. 58. Hükûmet'te Çevre Bakanlığı ve aynı zamanda TBMM 22. dönem Rize Milletvekilliği görevi yapmıştır.. 2011-2018  arasında Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür.

İmdat Sütlüoğlu Çalışmaları

İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Mezunu

Karadeniz Teknik Üniversitesi'den İşletme Dalında Master

DPT Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğünde Teşvik ve Yatırım Uzmanlığı

Çalışma Bakanlığında İş Müfettişliği

Akfa Çay A.Ş.’nde Risaş A.Ş.’nde Genel Müdürlük

Sütaş A.Ş.’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı

1994 ve 1999  Ardeşen Belediye Başkanlığı

Çay Sanayicileri Derneği Kurucu Başkanlığı

DPT Çay İhtisas Komisyon Üyeliği

22. Dönem Ak Parti Rize Milletvekilli

58. Hükümet’te Çevre Bakanlığı

Çaykur Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürü

Çaykur Sosyal Dayanışma ve Kültür Vakfı Başkanlığı

Rize Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği

KAMU-İŞ Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası) Yönetim Kurulu Üyeliği

Ankara kulislerini hareketlendiren İmdat Sütlüoğlu yukarıda ifade edilenlerden çok daha fazla alanda görev almış ve çeşitli kuruluşlarda hizmet sağlamıştır.




 

Genel Haberleri

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Daire Başkanı Sultan Rauf Oğuz'un, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Birlik Haber Ajansı'na (BHA) Ziyareti
  • HAVELSAN'dan Kamikaze İnsansız Deniz Aracı: ÇAKA
  • Psikolog Şilan İMAL Kimdir?
  • Türk Profesörün Buluşu Felçli Hastalara Umut Oldu
  • BioNTech aşısıyla ilgili suç duyurusu: yan etkilerin açığa çıkması istendi
  • ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz İsrail’deki Su Zirvesinde Konuşacak
  • Şanlıurfa’da Neler Yaşandı; İşte Kupa Töreninin Perde Arkası
  • Gençlik ve Spor Bakanlığında Devir Teslim Töreni
  • TABA-AmCham Kamu İlişkileri Direktörlüğüne Avukat Meltem Banko Getirildi

Copyright 2023 Haber Günüm, Tüm Hakları Saklıdır